Muhasabah Diri

Kadangkala terusik hati ini pabila 'disapa' dgn kepayahan hidup yang bagaikan duri menghiris hati dari yangEsa..Lantas tanpa kesedaran aku mencaci mengapabegitu percaturanNya, kemudian di sebalik keperitan itu ku pelajari jalan mengatasinya, matang fikiranku kerana ujianNya, luaspemandanganku walaupun sakit hanya seketika, SABAR , itulah yang paling bermakna..nikmatnya baru ku terasa...Di saat itu barulah ku ketahui, disebalik ujian ada kerahmatan, di sebalik kesusahan ada kemudahan, di setiap penderitaan terselit kasih sayangNya..Hebatnya Rabbul Jalil sedang kita tidak mengetahui....
There was an error in this gadget

Saturday, May 14, 2011

Scotts Emulsion..

Assalamualaikum..

haa sape pernah tengok iklan scotts emulsion dlm tv boleh bayangkan ek kotak ngan isinye mcmmane..sbb mals nk upload..lalala...ade dua jenis yg putih ngan orange..pastinye yg orange lg sedap dan lg cepat habes dr yg original punye...hohoho....alkisahnya..

"Exam dekat dah ni...minum scott la.."
"erk??!!...scott??...ee..xnak la...anti ubat air2 ni..."
"Sedap la..ambik yang perisa orange tu..elok mende tu..baik pegi beli.."

ohh..demi teman-teman dan tuan punyer badan, beli je la...nak beli yang kecik tiba-tiba terpengaruh plak ngan salewoman...hohoho..besar la yg dirembat..

tiba detik nak makan buat pertama kalinya...first impression :
1) warna..cantik
2)botol...comel
3)kecairan...agak pekat
4)bau..bau orange  (^___^)

hemm...mcm cukup sifat je...tipikal bukan abnormal....ngeee...so sedia..sedia...nak masuk mulut dah....
1...2....3....cubaan pertama minum sikit dah la....keh3.....hemm..sedap jgak la...air kosong terus diteguk lepas tu...agak2 menjadi ke kalo minum ubat terus minum air kosong??....hohoo..insyaAllah menjadi penawar yang lagi berkesan...

alhamdulillah, esoknya dah ok sket..tahan je la makan scott tu..ase cam kanak-kanak pon ade..huuu...papepun double triple alfun tenkiu kt sahabat2 sbb dah nasihat saya si budk comel yg buat2 degil nih...haha..wekk..comella sgt..huuu..not bad la rasa die..boleh makan tuk seterusnya...mekaseh2...^___^

kalo ade sape2 rse xsedp bdan tu bolehla makan scott ye..xbyk pun 3 kali sehari 1sudu(15ml)..sikit je tu..yg penting kesihatan kena jaga...lg2 dekt exam ni...exam??...oh tidak..khamis ni dah start exam..tp ape benda yg ade lam minda ni pun xtau la...asyik pk org umah aje...huu...

papepon..semoga berjaya, goog luck,  ma'a taufiq wannajah fi imtihan wa hayah...(^__________^)
jum study!!!.....
Allah permudahkanlah..terangi hati-hati kami...

No comments:

Post a Comment

Popular Posts