Muhasabah Diri

Kadangkala terusik hati ini pabila 'disapa' dgn kepayahan hidup yang bagaikan duri menghiris hati dari yangEsa..Lantas tanpa kesedaran aku mencaci mengapabegitu percaturanNya, kemudian di sebalik keperitan itu ku pelajari jalan mengatasinya, matang fikiranku kerana ujianNya, luaspemandanganku walaupun sakit hanya seketika, SABAR , itulah yang paling bermakna..nikmatnya baru ku terasa...Di saat itu barulah ku ketahui, disebalik ujian ada kerahmatan, di sebalik kesusahan ada kemudahan, di setiap penderitaan terselit kasih sayangNya..Hebatnya Rabbul Jalil sedang kita tidak mengetahui....
There was an error in this gadget

Monday, November 8, 2010

Salam Perkenalan

Assalamualaikum w.b.t,
 Alhamdulillah segala puji bg Allah Tuhan yg Menciptakan apa yg ada dilangit dan dibumi.. Tiada Tuhan melainkanNya Allah Rabbul Jalil...

Syukur akhirnya ditunaikan juga hajat nak buat blog ni....alfun syukran buat shbt seperjuangan syerah krn membantu saya 'mencipta' blog ni dr awal smpailh berpeluh-peluh dgn rmbg matanya xtau nk pilih design mane...hope design ni dpt menyengkn pembaca2 sekalian baca apa yg terlakar dlm blog ni...

Buat shbt di IPPerlis...haa ni dye blog wani...saksiknlah farihah...hehe...xdelh cntik mane p cun jgk r..(haha da start melalut dah..)..

memndangkn ni post pertma wani so xde yg bgus sgt la...lepas2 ni...insyaAllah akn dikongsikn bersma2 pembca setia sekalian..apa yg pasti semua ilmu yg akn dtg dr blog ni halal untuk di'copy' n 'paste'kn...yg perlu diingat semua ilmu itu milik Yang Esa kita hanya meminjamnya..kan3??..

apa2 pun wani harap blog ni dpt bg pelbagai faedah bukn shj bg tuan punyer blog tp juga buat saudara n saudari, srikandi n srikanda Islam mahupun bukan Islam sekalian..ok...jumpa lg dlm post yg akan datang...(^_^)..

salam perkenalan salam perjuangan,
satu tinta utk sejuta pengabadian...=)
*asif xde wrna wrni sgt..biase la post pertma kn..hehehe

No comments:

Post a Comment

Popular Posts