Muhasabah Diri

Kadangkala terusik hati ini pabila 'disapa' dgn kepayahan hidup yang bagaikan duri menghiris hati dari yangEsa..Lantas tanpa kesedaran aku mencaci mengapabegitu percaturanNya, kemudian di sebalik keperitan itu ku pelajari jalan mengatasinya, matang fikiranku kerana ujianNya, luaspemandanganku walaupun sakit hanya seketika, SABAR , itulah yang paling bermakna..nikmatnya baru ku terasa...Di saat itu barulah ku ketahui, disebalik ujian ada kerahmatan, di sebalik kesusahan ada kemudahan, di setiap penderitaan terselit kasih sayangNya..Hebatnya Rabbul Jalil sedang kita tidak mengetahui....
There was an error in this gadget

Saturday, November 12, 2011

Tolong aminkan doa ini..

Assalamualaikum..
Minta pembaca-pembaca blog sekalian membaca dan mengaminkan doa ini..terima kasih..
Segala puji bagi Allah Tuhan sekalian alam, selawat dan salam ke atas Nabi Muhammad s.a.w,para sahabat,tabi' dan tabi'in serta para mujahid pejuang agama Islam.


Ya Allah, ku memohon padaMu agar dikurniakan kekuatan bukan kelemahan, kesabaran dan ketabahan bukan kepasrahan,kesihatan anggota badan bukan kesakitan.


Peliharalah dan jauhkanlah ayahku dari segala unsur-unsur yang menyakitkan, dendam dan irihati manusia serta syaitan yang bertopengkan manusia.Jadikan dia seorang yang tabah mengharungi ujianMu ini. 


Allah Ya Ghaffar, Ya Rahim..amin..
"Jika kamu tidak malu buatlah apa yang kamu mahu.bahagia di dunia tidak bermakna kamu bahagia diakhirat kelak..so,beware!"

No comments:

Post a Comment

Popular Posts